Stimați colegi,

După cum știți, în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2 parcurgem cu toții o perioadă dificilă, care afectează semnificativ desfășurarea activităților noastre uzuale. Avănd în vedere contextul epidemiologic actual, precum și imposibilitatea de a organiza un eveniment de complexitatea și nivelul științific cu care suntem obișnuiți pentru congresele naționale, după o atentă evaluare, Consiliul Director al Societății Române de Reumatologie a decis să amâne organizarea Congresului Național de Reumatologie pentru toamna anului 2021.

Concomitent, având în vedere faptul că Adunarea Generală SRR nu poate fi organizată on-line, s-a luat decizia de a extinde mandatul actualului Consiliu Director al SRR până la congresul din toamna anului viitor.

Societatea Română de Reumatologie rămâne dedicatâ obiectivului de a asigura o platformă consistentă de educație medicală în domeniul reumatologiei. Astfel, alături de continuarea seriei de evenimente on-line, intenționăm, ca pe măsură ce situația epidemiologică o va permite, să reluăm și organizarea unor evenimente științifice cu prezentă fizică sau a unor evenimente hibride, cu prezență fizică, dar și componenta on-line.

În realizarea acestor evenimente vom aplica cu strictețe cerințele actuale de protecție sanitară și distanțare socială, luând toate măsurile necesare pentru evitarea riscului de contagiune. Siguranța participanților este preocuparea noastră prioritară, iar reluarea organizării evenimentelor live nu se va face decât în situația în care condițiile de siguranță vor putea fi respectate.
Pentru a putea dimensiona corect astfel de evenimente și a răspunde nevoilor dvs. de educație medicală, vă rugăm să ne transmiteți opinia dvs. cu privire la participarea la astfel de programe.

În acest scop vă rugăm să răspundeți la chestionarul din link-ul de mai jos. În alegerea răspunsurilor dvs. vă rugăm să țineți cont de următoarele informații:

  • Numărul de participanți cu prezență fizică la un eveniment va fi dimensionat în funcție de mărimea sălilor de conferințe utilizate, în principiu, limitat la 50-60 persoane, pentru a putea asigura așezarea în sălile de conferință respectând cu strictețe regulile de distanțare fizică;
  • Pauzele de prânz și de cafea vor avea o durată extinsă, pentru a putea asigura servirea mesei în condiții de siguranță sanitară și distanțare socială;
  • Participanții vor fi solicitați să efectueze un triaj înainte de începerea evenimentului, incluzând un chestionar epidemiologic și termometrizare non-contact;
  • Participanții vor fi solicitați să respecte regulile de protecție sanitară pe toată durata programului, respectiv: purtarea unei măști de protecție, igiena mâinilor, distanțare socială;
  • Sesiunile live vor fi înregistrate, putând fi vizualizate de participanții a căror prezență fizică nu va fi posibilă (din cauza numărului mic de locuri disponibile) sau care vor prefera să se conecteze de la distanță.

Așteptăm răspunsurile dumneavoastră până în data de 29 iunie 2020.