Programul stiintific va include cursuri de actualitati in principalele boli reumatice, prezentari de cazuri, discutii interactive, fiind sustinut de un panel de lectori romani (cu prezenta fizica) si straini (on-line). Va fi organizata si o sesiune de postere, care pot fi folosite de medicii rezidenti pentru completarea portofoliului de lucrari prevazute in curriculum de pregatire in specialitate.

Formatul Scolii este cu prezenta fizica a participantilor, numarul maxim de locuri fiind de 70, dintre care pana la 50 de locuri pentru medici rezidenti reumatologie (indiferent de anul de studii) si pana la 20 locuri pentru tineri specialisti reumatologi (in primii 5 ani de la sustinerea specialitatii).

Societatea Romana de Reumatologie asigura pentru participanti urmatoarele facilitati:

   • cazare: camere single pentru fiecare participant (6 nopti, incepand de duminica 11 iulie, cu check-out sambata 17 iulie)
   • mese: mic dejun si pranz la hotel, cine in locatii de preferinta cu terasa
   • transport: transfer privat asigurat de organizatori intre localitatea de domiciliu si Ramada Sibiu sau decont cheltuieli transport, dupa caz.

Costurile sunt acoperite integral de Societatea Romana de Reumatologie pentru medicii rezidenti, iar pentru tinerii specialisti reumatologi, vor fi preluate jumatate din costurile de cazare si mese.  

SIGURANTA participantilor, a lectorilor si a staff-ului este prioritatea noastra esentiala, motiv pentru care TOTI participantii la scoala de vara trebuie sa fie VACCINATI, cu schema vaccinala completa cel tarziu la 30 iunie. Cei nevaccinati vor putea urmari lucrarile Scolii on-line.

Organizatorii vor implementa un program de masuri suplimentare de protectie COVID 19:

   • chestionar epidemiologic si termometrizare zilnica non-contact, la intrarea in salile de lucru
   • masca medicala obligatorie in toate spatiile interioare.

Pentru a participa la Scoala de vara va rugam sa completati formularul de mai jos, nu mai tarziu de 15 iunie ac. Pentru medicii rezidenti, in cazul in care numarul de doritori va depasi numarul locurilor disponibile, departajarea se va face pe baza unui test de cunostinte, completat on-line, in data de 17 iunie ac. Subiectele vor acoperi urmatoarele 4 capitole: artrita reumatoida, spondiloartritele, artropatia psoriazica, lupusul eritematos sistemic, bibliografia recomandata este EULAR Textbook on Rheumatic Diseases (3rd edition, 2018).

FORMULAR DE INSCRIERE LA SCOALA DE VARA A TINERILOR REUMATOLOGI, RAMADA SIBIU, 12 – 16 iulie 2021