Societatea Română de Reumatologie are plăcerea să vă invite la Congresul Naţional de Reumatologie, care se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2022, la Sibiu.

Congresul National de Reumatologie este deja tradiție. Tradiție înseamnă obiceiuri care se statornicesc, se repetă și se transmit. Preluate de la cei dinaintea noastră și duse mai departe de cei care vin după noi.

Cu un program stiintific ambitios și variat, subiecte de actualitate si un grup de lectori de elită din țară și din afara ei, următorul Congres național de reumatologie va fi nu doar un eveniment de cea mai înaltă ținută științifică, dar si prilejul de a fi din nou împreună.

Va asteptam la Sibiu!

Prof. Dr. Simona REDNIC
Preşedintele Societății Române de Reumatologie

Lucrarile Congresului se vor desfasura cu prezenta fizica, in salile de conferinte de la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” si Hotelul Ramada din Sibiu. Programul stiintific va fi diferit in fiecare dintre cele 3 sali de conferinta, iar dupa data de 1 septembrie, participantii inscrisi vor putea opta, functie de interes, pentru participarea la lucrarile din una dintre salile de conferinte, indiferent de hotelul unde sunt cazati, locurile fiind alocate in ordinea exprimarii preferintelor.

Sesiunea de deschidere a Congresului va avea loc in data de 29 septembrie, incepand cu ora 17:30, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.

Programul stiintific preliminar va fi disponibil dupa 1 august, iar cel final la 1 septembrie si va fi creditat EMC.

Sesiunea de postere si expozitia medicala vor fi organizate, pe perioda Congresului, in Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.

Functie de situatia epidemiologica de la momentul desfasurarii Congresului, vor fi implementate regulile de protectie necesare.

Cazarea participantilor se va face la hotelurile Ramada, Forum Continental, Hilton, Golden Tulip, My Continental si Parc din Sibiu si se face exclusiv prin compania Business Travel. Informatii suplimentare privind oferta de cazare gasiti in formularul de inscriere, pentru detalii contactati secretariatul organizatoric.

Înscrierea la Congres se face numai online folosind formularul de mai jos. Înscrierea se validează în urma confirmării plăţii, care poate fi făcută online, folosind link-ul de mai jos sau în contul RO77BRDE445SV62358944450 deschis la BRD – Agenția Triumf, beneficiar ASOCIAȚIA SOCIETATEA ROMÂNĂ DE REUMATOLOGIE, specificând numele întreg al persoanei pentru care se face plata, precum și detalierea serviciilor plătite (taxă congres, cotizație SRR anul 2022). Confirmarea inscrierii la congres va fi facuta doar dupa achitarea taxei de participare. Toate taxele platite sunt nerambursabile si netransferabile.

TAXA DE PARTICIPARE LA CONGRES:

 • Medici membri ai SRR*: 500 de lei
 • Medici non-membri ai SRR: 700 de lei
 • Medici rezidenți în reumatologie #/ medici reumatologi pensionați&: gratuit, in limita locurilor disponibile

– Medicii rezidenți în reumatologie care au cel putin o lucrare originala acceptata (poster sau comunicare orala) vor beneficia de cazare gratuita, in limita locurilor disponibile

 • Alte categorii (asistente medicale, farmacisti, biologi, kinetoterapeuți etc.): 300 de lei, indiferent de data înscrierii

* Pentru a beneficia de acest nivel al taxei este obligatorie plata cotizației de membru pentru anul 2022

# Este necesară dovedirea calității de medic rezident în reumatologie, prin copia carnetului de rezident, completat la zi

Este necesară dovedirea calității de medic pensionar cu copia talonului de pensie

Înscrierea include accesul la lucrările Congresului, mapa conținând materialele congresului, diploma de participare cu credite EMC.

 

TAXA DE MEMBRU AL SRR PENTRU ANUL 2022:

  • Membri titulari: 250 de lei
  • Membri asociați (inclusiv medici rezidenți): 125 de lei.
  • Membrii de onoare și cei titulari pensionați nu plătesc cotizație.

ÎNSCRIEREA LA CONGRES SE FACE NUMAI ONLINE FOLOSIND FORMULARUL DE MAI JOS

Pentru cei care doresc sa participe la congres si nu au platit inca taxele aferente.

Rezervarile de cazare vor fi confirmate doar participantilor la Congres care au achitat deja taxa de participare. Tinand cont de durata programului stiintific din zilele de 29, 30 septembrie si 01 octombrie, pot fi rezervate doar pachete de cazare de 3 nopti, 29 septembrie/2 octombrie, la unul dintre urmatoarele 6 hoteluri:

 • Hotel Ramada 4*
  • Camera single standard: 85 eur/noapte
  • Camera single superioara: 108 eur/noapte
  • Supliment cazare double: 15 eur/noapte
 • Hotel Forum Continental 4*
  • Camera single standard: 72 eur/noapte
  • Camera single superioara: 84 eur/noapte
  • Supliment cazare double: 15 eur/noapte
 • Hotel Golden Tulip 4*
  • Camera single standard: 85 eur/noapte
  • Supliment cazare double: 20 eur/noapte
 • Hotel Hilton – camere 4*
  • Camera single standard: 111 eur/noapte
  • Supliment cazare double: 15 eur/noapte
 • Hotel My Continental 3*
  • Camera single standard: 55 eur/noapte
  • Camera single superioara: 60 eur/noapte
  • Supliment cazare double: 10 eur/noapte
 • Hotel Parc 3*
  • Camera single standard: 50 eur/noapte
  • Supliment cazare double: 12 eur/noapte

Costul cazarii include micul dejun.

Pentru rezervarea unei camere, va rugam sa va exprimati opțiunea in formularul de solicitare a rezervarii de hotel de mai jos si vom reveni in scurt timp catre dumneavoastra cu disponibilitatea de cazare la hotelul ales de catre dumneavoastra.

Formularul de solicitare al cazarii si tarifele de mai sus, sunt valabile doar pentru solicitarile individuale de rezervare. Pentru rezervari de grup va rugam sa contactati ana.chiriac@businesstravel.ro.

Comitetul știinţific invită participanții să trimită rezumatele lucrărilor originale pe care doresc să le prezinte în cadrul congresului: studii clinice sau fundamentale, serii de cazuri, prezentări de cazuri. Acestea vor fi evaluate şi, în situaţia în care vor fi acceptate pentru includerea în program, vor putea fi prezentate fie sub forma de comunicări orale, fie sub formă de postere. Indiferent de forma de prezentare, rezumatele vor fi publicate în volumul știinţific al Congresului.

REGULI DE REDACTARE  A REZUMATELOR:

  • Text in limba română (cu diacritice)
  • Caractere: Times New Roman 12 puncte, la un rând, fără spaţii libere între paragrafe, maxim 250 cuvinte
  • Titlul:  scris cu majuscule
  • Numele autorilor: nu se folosesc  titlurile profesionale/academice
  • Afiliere: instituţie, oraş, ţară
  • Primul autor este de regula cel care prezintă lucrarea în cadrul sesiunii de comunicări orale sau care este prezent la poster în timpul programului de vizitare a posterelor.

CONŢINUT REZUMATE:

Textul propriu-zis va conţine următoarele capitole: obiective, material şi metodă, rezultate, discuții, concluzii, bibliografie (1-2 poziții); pot fi omise doar acele capitole care nu sunt aplicabile pentru tipul de lucrare transmisă
Nu se accepta în textul rezumatului: tabele, grafice sau imagini.

DETALII IMPORTANTE:

Rezumatele care nu respectă cerințele de redactare sau organizare a conținutului vor fi respinse, fără o analiză a conținutului
Posterele vor fi afișate printate, în cadrul sesiunilor de vizitare a posterelor.
Este necesară precizarea modului preferat de prezentare a lucrării (comunicare orală/poster). Comitetul ştiinţific al Conferinței îşi rezervă dreptul de a schimba modul de prezentare în funcţie de configuraţia programului ştiinţific.
Autorii care trimit rezumate care sunt acceptate, dar care, fără un motiv temeinic, nu susțin comunicarea orală sau nu afișează posterul lucrării vor fi excluși din program și nu vor fi acceptați cu prezentari la următoarele 2 ediții ale Congresului Național de Reumatologie.

TRIMITEREA REZUMATELOR:

Rezumatele pot fi trimise doar prin completarea formularului online din cadrul website-ului Congresului, în secţiunea REZUMATE. Este necesară înregistrarea prealabilă a cel puțin unuia dintre autori pentru a fi luată în considerare încărcarea rezumatului. Data limită de transmitere a rezumatelor este 2 septembrie 2022, ora 24:00. Decizia Comisiei de evaluare a rezumatelor privind acceptarea lucrarii si modalitatea de prezentare va fi comunicata autorilor cel târziu la 10 septembrie 2022.

Avand in vedere situatia epidemiologica actuala, organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica, functie de necesitati sau prevederile legale aplicabile, modul de desfasurare al evenimentului, in oricare dintre aspectele sale.

Business Travel, tel: 021 231 56 15
Persoana de contact: Ana Maria Chiriac
e-mail : ana.chiriac@businesstravel.ro
www.srreumatologie.ro