Zile
Ore
Minute
Secunde
Evenimentul a început

Pentru a vă putea înscrie la eveniment trebuie să intrați în contul dvs.

sau

Se întâmplă o mare bucurie când se încheie un proiect oarecum creativ și îndrăzneț. Creativitatea și îndrăzneala liderilor devine tot mai necesară pentru practica medicinii în lumea de azi.

Modulul 1 al proiectului pilot de educație pentru lideri în medicină ”Respect leadership-coaching”, s-a desfășurat online în perioada martie-iulie 2023. Proiectul este susținut de SRR iar la primul modul au participat 25 de medici și asistente care au ales să aloce timp pentru a conversa diferit pentru relații profesionale diferite, în timpuri tot mai schimbătoare.

Relațiile și conversațiile profesionale

sunt locul în care se pierde sau se generează energie și inspirație în organizații. Antrenarea gândirii critice în general și a gândirii strategice în particular ajută un lider să refocuseze energia colectivă spre un scop bine definit. Un bun antrenament al gândirii sunt conversațiile centrate pe scop în loc de ego sau emoție. Într-un sistem medical din ce în ce mai gălăgios și mai solicitant, complex și volatil, lipsa timpului pentru reflecție și gândire strategică poate accentua oboseala fără sens sau scop, a tuturor.

Leadership

sau rolul de conducere a oamenilor pentru îndeplinirea unui scop, este o alegere și o mare răspundere. Stilul de coaching-leadership cu antrenarea unui sistem de competențe comportamentale profesionale definit de ICF, este potrivit profesioniștilor cu expertiză înaltă din medicină, ca și din alte domenii bazate pe cunoaștere intensivă. Este un stil atent la ascultarea și înțelegerea cu toată considerația a celorlalți, focusat pe înțelegerea și acceptarea realității, pentru a putea face față mai bine viitorului.

Nu se referă la ceea ce crezi că știi, ci la ce și cum vorbești și, mai ales, la felul în care acționezi efectiv pentru a îndeplini o promisiune profesională. Dacă ”treat to target” este provocarea reumatologiei ultimilor douăzeci de ani, atunci ”live professionally to target” poate fi o provocare interesantă pentru următorii douăzeci, care încep astăzi

Coaching-ul executiv

este un privilegiu, pentru cei deschiși să se îndoiască de tiparele care le-au adus succes în trecut și să își adreseze întrebarea grea: ”Ce conversație e bine să purtăm noi astăzi aici pentru ca și în viitor viața noastră profesională să fie bună și pacienții noștri să fie bine?”

Aleasă recunoștință pentru toți participanții. Ei au ales cu deschidere efortul de a reflecta la întrebări dificile, și, mai ales, de a practica discipline diferite:

”Mulțumesc încă o dată pentru șansa de a ne întâlni și de a intra pe ușa acestui domeniu incredibil, care pana la urmă ajută în orice situație, extrapolând legăturile dintre oameni”. Dr. Corina Mogoșan, Centrul Clinic de Boli Reumatismale „Dr. Ion Stoia” București

”Nu am cuvinte sa exprim succint bucuria, satisfactia, beneficiile și progresul pe care le simt dupa curs. Din punct de vedere profesional, este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat anul acesta” Conf.Dr.Liana Chicea, Sp.Cl.Jud. Sibiu

”Am fost sceptică la început, dar acum știu: Coachingul profesional funcționează” Dr. Ana Munteanu, Centrul Medical Asteco Cluj

”Mi se întâmplă adesea, în ultima vreme, să îmi aduc aminte ceea ce am învățat la acest curs și să aplic în conversații. Ascultând mai mult, descoperi uneori împreună adevărata problemă, dintr-o perspectivă diferită. Va mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce învățăm și împărtășim! Sincer, sunteți un om minunat, foarte profund …!” Daniela Vasile, asistent șef Sp.Cl.Sf.Maria București

”Mulțumesc pentru modul in care ne-ai ghidat în interesanta călătorie in lumea coaching-ului. Am acumulat cunostințe și abilităti de un real folos pentru viitorul profesional si nu numai. Cu deosebită considerație!” Deaconu Constantina, asistent șef Sp.Cl.CF Constanța

Dr. Iulia Deac PCC by ICF

Profund impresionați, colegii din Societatea Română de Reumatologie deplâng trecerea în neființă a doamnei Profesor Universitar Dr. Mioara Banciu.
Personalitate marcantă a comunității academice medicale, doamna Prof. Univ. Dr. Mioara Banciu și-a dedicat întreaga carieră promovând valorile și principiile eticii universitare și medicale, generozitatea și iubirea față de oameni.

Contribuțiile sale în medicina modernă, rolul determinant al doamnei Profesor în înființarea primului Compartiment de Reumatologie din Timișoara, o recunosc drept fondatorul specialității de Reumatologie din Timișoara.

În calitate de Șef de Disciplină la catedra de Balneofizioterapie și Recuperare din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, a îndrumat cu pasiune, abnegație și spirit novator numeroase generații de studenți și doctoranzi.

Rămâne în amintirea noastră ca un profesor dedicat, cu o pasiune neobosită pentru medicină și educație.
Dumnezeu să o odihnească!